joi, august 20, 2020

 

Lectia care a lipsit...

 

Ce este frica, mami?

Frica este un joc, o pacaleala. Un joc in care ne jucam de-a ascunselea.

Si cine ne urmareste mami?

Ne urmareste pericolul, adica ceva sau cineva care ne poate rani.

Si nu poate?

Poate sa iti raneasca doar umbra, doar corpul.

Si pe mine nu poate?

Nu poate.

Dar de ce ne jucam asa?

Pentru ca atunci cand iti este frica, locul de unde vine pericolul este acolo si locul unde te ascunzi este aici. Acolo devine strain si rece, iar aici devine acasa.

Si tu te joci asa?

Cu timpul inveti ca oriunde esti tu, este acasa. Cu timpul inveti ca siguranta nu exista, dar totusi in permanenta cineva te sustine, te apara. Inveti ca pericolul nu iti vrea raul, ca este doar o lectie, iar apararea nu insemna sa fugi de lectie. Inseamna sa o intelegi, si intelegand-o sa te intelegi pe tine. Pericolul este o poveste infricosatoare care te invata lucruri importante. Iar cand intelegi asta, frica dispare.

Si daca nu dispare?

Inseamna ca inca esti copil, ca nu ai inteles inca.

Si asta e rau?

Cat timp esti cu mami si tati, frica nu iti va face rau. Dar daca te joci de-a frica si cand vei creste si nu vei mai fi cu noi, vor fi unii oameni care sa iti ofere un fals adapost, un adapost capcana. Si fugind de frica, vei calca in capcana minciunii.

Cine sunt oamenii aceia,mami?

Unii care pacaliti de zmei s-au transformat in asupritorii oamenilor. Oameni care te vor incuraja sa iti fie frica, care iti vor folosi frica, dar care te vor minti ca iti vor binele.

 

...Ce este minciuna mami?...

E tarziu acum. Destul pentru astazi.

Niciun comentariu: