duminică, noiembrie 16, 2014

"...ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane!"

Am vazut multe intr-o campanie electorala mai nebuna decat nebunia....
Dupa ce tembelismele fara numar au atentat grav la relativul discernamant al electoratului si al meu, astazi merita sa le dedic o pagina pe blog si ceva din timpul relativ pe care il petrec printre concetatenii mei... cu atat mai mult cu cat nu am votat si nici nu sunt partizanul vreunei tabere.

Propaganda a produs perle, a produs diamante de 25 de carate si e pacat sa dam "ignore" la asa ceva!
Le voi aminti pe cele mai suculente si care au influentat mai mult pe preacredulii votanti.

1. "Cine voteaza Ponta, voteaza comunismul si pe comunisti. In spatele sau se afla Uniunea Sovietica!"

Ponta a facut tot ce a putut cu Rosia Montana in favoarea celor de la Gabriel Resources, a semnat tot ce i s-a cerut in legatura cu gazele de sist, a festelit licitatia de la Oltchim fentandu-i pe rusi (cu ajutorul lui Diaconescu Dan), rusi care, ca raspuns, au blocat activitatile celor "cateva" combinate metalurgice detinute in Romania si le-au vandut la fier vechi.
Ponta a privatizat cam tot ce a cerut FMI, a pus manageri privati acolo unde i s-a cerut, a numit procurorii lui Basescu in posturi cheie, iar dupa ce Obama i-a felicitat pe moldoveni si pe musiu Leanca afirmand ca "Moldova este o tara extrem de curajoasa", dupa ce UE a declarat ca trebuie accelerat procesul de aderare al Moldovei si atat SUA cat si UE sustin dreptul moldovenilor la autodeterminare - in dauna legaturilor economice cu Rusia si a influentei acesteia, domnul Ponta afirma la randul sau, ca unirea cu Moldova devine o prioritate si ca trebuie sa-i sprijinim pe fratii nostri cu tot ce putem, iar pentru inceput, cu gazoductul de la Ungheni, pentru a nu mai fi acestia dependenti energetic de... Rusia.
Ca sa tragi concluzia ca in spatele lui Ponta ar sta UNIUNEA SOVIETICA iar Ponta insusi este comunist (de cand a fi lichea este sinonim cu comunismul???) din cele insirate mai sus, presupun ca trebuie sa fii foarte inteligent, iar eu nu sunt...

2. "Votati Ponta care si-a respectat cuvantul de a rasturna regimul Basescu, iar prin votul vostru aceasta se va intampla pe 16 noiembrie". 
Si eu care credeam ca lui Basescu ii expira mandatul si de aia nu va mai fi presedinte!
Clar, dupa coabitarea cu Basescu in toate privintele, plus distrugerea USL si grija ca Basescu sa-si incheie linistit mandatul, domnul Ponta si-a respectat angajamentul luat in urma cu ceva ani de a lupta impotriva sistemului basist. Si i-a reusit de minune...

3. "Vrem o tara ca afara..."
Asta e foarte frumos, mai ales ca tarile din Europa Occidentala s-au construit asa dragut in multe secole, sugand resursele umane si materiale ale altor state mai mititele (ca Romania, de exemplu) sau beneficiind de o finantare uriasa... A propos, de unde si cum va fi finantat acest program de reconstructie a economiei, agriculturii, invatamantului, cercetarii, sanatatii, administratiei etc.?

4."Romania lucrului bine facut" 
Cu cine, domnule Iohannis? Lasandu-i deoparte pe Berceanu, Videanu, Blaga, in fiecare judet sunt bannere in care un borfas local de la vreo primarie sau consiliu judetean isi afirma sustinerea pentru candidatul ACL. Aceiasi care au facut KO economia locala strangand averi uriase peste noapte. Acestor indivizi soiosi, ce anume le-ati promis si ce interes ar avea, daca nu unul financiar, pentru a va sustine, domnule Iohannis?

5. "Votez Ponta" in direct la Antena 3 mai multe personalitati ale vietii artistice isi manifesta optiunea de vot influentand implicit si electoratul belitor de ochi la TV.... Nu comentez odele si scursuroseniile emise de oameni care totusi au fost la scoala, dar nu pot trece peste intentia declarata a lui Tudor Gheorghe de a-l vota pe Victor Ponta!
Tudor Gheorghe este un nationalist declarat si exprimat in cantecele domniei sale. De nenumarate ori s-a declarat scarbit de marasmul tarii, de precaritatea educatiei, de oportunismul politicienilor si profund nemultumit de nepromovarea valorilor nationale...
Cum, deci, un nationalist inspirat de marii carturari interbelici se poate gandi (cu voce tare, ca sa mai faca si prozelitism) sa voteze pe unul care vinde bogatiile tarii pe nimic, distruge economia prin privatizari dezastroase in acelasi trend cu predecesorii sai (Iliescu, Nastase) si mai si numeste in popria echipa guvernamentala "genii" precum Pricopie, la invatamant, pentru care Romulus si Remus au fost alaptati de o... vulpe! sau Ioan Rus, cel care a dat "lovitura de gratie" la referendumul de acum doi ani. In acelasi timp, domnul Ponta il exclude pe Mircea Diaconu care face "greseala" sa demareze un proiect de punere in valoare a Sarmizegetusei Regia si ingroapa proiectul din fasa!
Ce dracu, nene Tudore, chiar asa???

Toate acestea si multe altele ne-au tarat in dispute inutile, in partizanate murdare, dar mai ales intr-o sterila dezbatere pro sau contra. M-am intrebat cum a fost posibil ca oameni cu mai multe clase decat trenul, sa se lase antrenati intr-un circ atat de ieftin si atat de pagubos. Am o singura explicatie: compromisul. Compromisul facut atunci cand am tacut, desi multe unitati industriale sau agricole se inchideau sub ochii nostri si tot atatea locuri de munca dispareau. Compromisul de a tacea cand statul aplica legi sau ordonante cu efect retroactiv impunandu-ne plati si taxe suplimentare. Compromisul de a nu urla in fata Ministerului Invatamantului pentru religia obligatorie in scoli, pentru desfiintarea scolilor de meserii, pentru lipsa banilor necesari intretinerii salilor de clasa, pentru programa silnica facuta de idioti cu materiale idioate. Compromisuri pentru a accepta sponsorizari si cadouri conditionate pentru a mai aparea o data pe sticla, pentru a ti se publica o carte, pentru a primi o slujba...

Toata propaganda pestilentiala care a curs pe net si prin ecranele televizoarelor de doua saptamani incoace are acelasi izvor, indiferent de directia de scurgere! Compromisul. Compromisul pe care il facem fiecare dintre noi la locul de munca, acasa, pe strada, cu care ne-am obisnuit si pe care l-am hranit, prefacandu-ne ca nu vedem cum creste.
Si a crescut! Este urias si sta cu degetul indreptat acuzator inspre noi: ne arunca in fata vina pentru felul in care traim de fiecare data cand refuzam sa-l hranim; de fiecare data cand refuzam sa facem inca un compromis: "tu l-ai votat, acum de ce comentezi?" sau "daca nu ai fost la vot, ciocu' mic!" sau "daca nu-ti place, pleaca!... ", "ati ales sa plecati din tara, acum cu ce drept va mai dati cu parerea?".
Compromisul s-a infiltrat in viata noastra ca o axioma inclus in regula de trei simpla: daca pentru ceva marunt e nevoie sa facem compromisuri, pentru ceva maret trebuie facut un compromis mare!
In fond, nu e nevoie si nu, nu trebuie... Dar numai asa prin "politica pasilor marunti" oameni de la care asteptam mult au ajuns la o uluitoare mutilare a demnitatii lor.

Si, de fiecare data cand vrem sa renuntam la el, la compromisul de a fi cuminte, desi ne vine sa urlam, de a munci mai departe desi nu am primit salariu de 2 luni, de a asculta spasiti un inspector financiar care abuzeaza de functie, de a vorbi atunci cand ni se impune tacerea, de fiecare data el, COMPROMISUL, ne arunca in fata propria lasitate din care s-a nascut si ne infrange: "ne meritam soarta", "noi suntem de vina..". Iar capul se pleaca din nou...

Pana cand mai, oameni buni, pana cand?!

Niciun comentariu: