joi, martie 29, 2012

Duios, Romania trecea...

Intrucat cronicarii s-au stins in colbul istoriei, imi revine oroarea (nu e nici o greseala...) de a prezenta schematic reteta unei guvernari de succes, pe care forta politica (forta si nu clasa) de dupa '89 a practicat-o sub diverse coloraturi politice, spre propasirea membrilor ei de dincoace si dincolo de granite... Nu de alta, dar ar fi pacat sa se piarda "strategia" luminoasa care ne-a calauzit pe noi prin aceste vremuri tulburi!
Deci, se "purcede" de la periferie spre centru in pasi clari si etape bine definite.
Prima etapa:
1. Se anihileaza agricultura prin impartirea terenurilor in parcele cat mai mici, se improprietaresc oamenii cu aceste parcele fara a avea acces la mijloacele de munca (tractoare, pluguri, combine, etc.).
2. Se neutralizeaza prin vandalizare reteaua de irigatii, pentru ca eventualele asociatii agricole sa ramana cu terenuri putin fertile (vezi Dabuleni, sudul Moldovei, Baragan, etc.)
3. Se desfiinteaza combinatele zootehnice (pasari, porci, vaci...) si se blocheaza autorizatiile necesare acestora pentru functionare, in scopul falimentarii.
4. Se practica subventii agricole si preturi de achizitii pentru produsele vegetale si animale care sa ii termine pe micii producatori. Apoi se vand terenurile agricole neexploatate unor.. investitori straini.
A doua etapa:
1. Se schimba conducerile eficiente la nivel de fabrici, combinate, si se blocheaza licenta acestora de export. Dupa falimentul lor, se vand prin "oameni de bine" si "investitori seriosi" la fier vechi (vezi... sunt prea multe exemple!)
2. Fabricile si uzinele de interes strategic se vand unor investitori care sa le scoata din circuitul national si sa le introduca in circuitul corporatist care vor directiona productia in firme private externe si vor lasa datoriile in Romania ( vezi SIDEX Galati).
3. Se desfinteaza institutele de cercetare si se incurajeaza migrarea cercetatorilor spre alte tari mai calde...
A treia etapa:
1. Se vand bogatiile subsolului (mai ales cele strategice) pe preturi de nimic. Petrolul, gazele, minereurile se vor exploata in dispret fata de mediul inconjurator cu tehnologiile cele mai poluante cu putinta, pentru ca sunt si cele mai ieftine sau ele nu se pot aplica in alte tari care le-au interzis (vezi CUPRU-MIN, Rosia Montana, Barlad, Vama Veche...). Totodata aceste tehnologii vor alunga bastinasii de pe terenurile lor lasand liber "spatiul necesar" altor exploatari viitoare...
2. Se vind unitatile energetice unor privati, si energia electrica la preturi de nimic.
3. Se vand companiile aducatoare de profit din exploatarea propriilor resurse (vezi Transgaz, Hidroelectrica, etc.)
Desigur ca acestor masuri luate in "interes national" li se adauga "lubrifierea" climatului social. Adica se face praf sistemul de invatamant si cel medical, se perverteste justitia aducand-o la nivel de codoasca batrana.
Exista si un "ce nu se face", absolut necesar pentru "propasirea" natiunii spre mai bine: NU se investeste in turism, NU se investeste in infrastructura - doar se fura.
Rezultatul acestei retete aplicata in fiecare punct al ei, va fi reformarea statului (asa stat reformat nu am avut de cand suntem!!) adica imputinarea copiilor si batranilor (astia oricum nu merg la vot si nici credite nu iau...), si exodul fortei de munca spre alte tari in care sa construiasca alaturi de autohtoni ceea ce s-a distrus, vandut si daramat in propria lor tara.
Din pozitia asumata de umil cronicar, vad in viitor copii mergand la scoala si rasfoind cartile electronice, insemnate de faptele de vitejie ale politicienilor de la sfarsit de secol 20 si inceput de secol 21, nedumeriti asupra identitatii umbrei care se strecoara tiptil prin si din vietile lor. Le spun de pe acum: sub spectrul lasitatii parintilor vostri, duios Romania trecea... si trecea spre nefiinta...
---
P.S. Pentru a nu fi condamnat ca nu gandesc pozitiv, si ca ofer doar exemple negative generatiilor tinere, m-am gandit si la solutia pentru anularea sau anihilarea punerii in practica a retetei de mai sus sub forma scrisa a unui comentariu pe blogul lui Victor Ciutacu la postarea sa: "Banda lui Jesse James juca la juniori" :
"Domnule Ciutacu, sunt de aceeasi parere in ceea ce priveste “solutia” asanarii politicului din Romania. Dar spun “politicului” si nu PDL-ului! Este evident ca “puterea” de dupa ’89 este aceeasi, artizanii ei ramanand bine camuflati dupa actorii politici din prim plan.
Ceea ce ma ingrozeste este usurinta cu care artizanii dezastrului national migreaza dintr-un partid in altul, iar daca nu migreaza sunt oricum de neatins (cazul Nastase). Nu cred ca Basescu sau Udrea vor pati ceva dupa ce PDL-ul nu va mai fi la putere. Astia sunt imbarligati intr-o structura interlopa care incepe de la proxenetii din cartiere marginase si continua cu baietii destepti plus serviciile, avand in varf sau la vedere structurile politice conduse abil (dar in acelasi registru!!!)de “cooperativa de guvernare”.
Si indiferent de culoarea politica, ni s-a dovedit de 20 de ani, ca noi nu contam, ca Romania trebuie vanduta pe bucati mai mari sau mai mici, ca interesul si siguranta nationala sunt incomparabil mai “usoare” in balanta fata de un BMW X5 si vila la Colibita sau la Sinaia… Astfel atunci cand nu au putut jefui singuri, au facut aliante! Au facut coalitii sau s-a migrat dintr-un partid in altul.
Pe cine dracu’ sa votez eu, cand PSD-ul l-a mosit pe Nastase (direct)si pe Basescu (indirect), cand PNL-ul a fost combinat cu PDL-ul la guvernare si acum fac schimb de “cadre”…??
S-au facut in douazeci de ani toate combinatiile posibile, inclusiv partidele mici fiind cuprinse ca aliati intr-o guvernare sau alta iar UDMR in toate…
Deci, revin: eu cu cine dracu votez? Si poate ca as gasi si singur un raspuns la aceasta intrebare daca as avea raspunsul la alta: cine este subordonat si cui – serviciile secrete politicienilor sau politicienii sunt subordonati serviciilor secrete. Iar daca ele, serviciile se afla intr-un fel de “tovarasie” sau “colaborare” cu politicienii servind desigur “interesul national” (ca Ungureanu o dadea cu interesul national in sus si in jos, la investitura, de ametea natiunea)atunci intrebarea devine: si cine ii conduce” cine este seful? Ca poporul, in nici un caz!
Eu nu sunt goarna ineptiilor basiste cu “toata clasa politica e la fel” dar ganditi-va ca in multe judete oamenii de forta care au invartit afacerile grele, vor migra in alt partid sau vor deveni “independenti” si isi vor pastra functiile si puterea (vezi Frunzaverde). De astia cum scapam? Doar glontul, domnule Ciutacu! Doar glontul!… "

Niciun comentariu: